dijous, 12 de desembre de 2013

Atenció! Pregunta.

Avui era en una jornada per un tema de feina. A la cloenda, parlava el conseller Boi Ruiz i un cop ha acabat la seva intervenció ha demanat el micròfon de nou per din-nos que tenia una última cosa a dir.
Ens ha informat que feia uns minuts, s'acabava de definir data de consulta i format de la pregunta.
Tota la sala ha fet un rebombori general.

El dinar institucional de després, ha estat marcat pel tema, més que no pas pels diferents aspectes dels grups de treball i de la sessió de feina que havíem desenvolupat durant tot el matí.

En qualsevol cas, hi havia una sensació de felicitat: tenir definida la pregunta i la data és un pas endavant.

A la tarda, quan baixava en cotxe, amb la ràdio posada, he pogut veure que tot no és ni tan maco, ni tan fàcil.

I aquí van algunes reflexions:


  • Per què una pregunta tan complicada?
  • Quan té a veure l'acontetament dels diferents partits amb aquesta complicació?
  • Quines conseqüències tindrà al moment de fer la consulta, aquesta cosa enrevessada?
  • Per què els grans professors de dret constitucional, dret internacional i altres drets.... no veuen la viabilitat de la consulta i diuen en canvi, que els partits no s'han assessorat prou bé jurídicament veient que han plantejat la pregunta en aquests termes?


Són moltes preguntes i no hi ha respostes clares.

De moment, des de l'ANC estan contents amb l'avanç tot i no estar gaire satisfets amb la formulació de la pregunta... i diuen que faran feina per tal d'aconseguir el Sí - Sí

I jo em pregunto... totes aquestes il·lusions i ganes d'avançar, seran finalment frustrades perquè de fons hi ha un tema de la possibilitat de fer la consulta i que aquesta sigui alguna cosa més que una enquesta a la població i es quedi aquí i prou?¿?¿ Evidentment espero que no, però ara per ara... tot i que en cara resta molt per endavant... no deixa de neguitejar-me tanta complicació.


1 comentari:

  1. Em sembla que pensem molt igual, jo també he fet un post plantejant dubtes. Em temo, i ho diré a les respostes dels comentaris, que tot plegats sigui donar-nos una mica de peixet al poble, però sense que tot plegat hagi de tenir un valor real. Voteu fills, però surti el que surti ho interpretarem de tal manera que no podrà haver-hi variació. Els que proposen el referèndum saben més que ningú com estan les balances, i complicar tant la pregunta fa sospitar el pitjor. A mi m'ha decebut força, la veritat. No som un país valent.

    ResponElimina

Digues, et llegeixo...